Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Oprava bytů – Tučkova 38 byt č. 5, 15, 19 a 20 a Bayerova 7, byt č. 7
Odesílatel Iveta Němcová
Organizace odesílatele Statutární město Brno, městská část Brno-střed [IČO: 44992785]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 16.02.2022 16:59:28
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

Vážení uchazeči,

V rámci VZMR s názvem: „Oprava bytů – Tučkova 38 byt č. 5, 15, 19 a 20 a Bayerova 7, byt č. 7“ jsme obdrželi následující dotaz:

„Dobrý den,
ráda bych vznesla dotazy k zakázce:
1) V navrhovaných bytových rozvaděčích se uvažuje s 1-fázovým hlavním vypínačem a 1-fázový jistič k varné desce. V technické zprávě (TZ) je uvažováno do budoucna s připojením 3 fázového spotřebiče.
V tento moment bych navrhl rovnou osadit 3-fázový hlavní vypínač i jistič spotřebiče – do budoucna se ušetří za kompletní přepojení rozvaděče.
2) U ventilátoru v koupelně není samostatný spínač, který je v TZ zmiňovaný. Bude se spínat s rozsvícením svítidla? V TZ je uvažováno osazení na strop, na výkrese na stěnu – co je správně?
3) V bytech chybí pokládka dlažby nebo lina, obkladu, výmalba, dodávka kuchyňské linky, svítidla, zařizovací předměty (vanička, sprcha, umyvadlo, baterie umyvadlové i sprchové) – odpovídá to požadavkům?
4) Oprava parket je uvažovaná pouze v bytě č.19 na Tučkově ulici a v bytě č.7 na Bayerově ulici – odpovídá to požadavkům?
5) V rozpočtu u bytu č.20, Tučkova ulice, stavební oddíl - chybí poplatky za odvoz a uložení suti.
6) V rozpočtu u bytu č.7, Bayerova ulice – chybí poplatky za pronájem kontejneru, zábor atd.“

Odpověď:
1) bude provedeno dle projektové dokumentace, tedy 1-fázový hlavní vypínač a 1-fázový jistič k varné desce
2) bude spínat rozsvícením svítidla, osazení dle výkresu
3) ano, odpovídá to požadavkům objednatele (některé stavební práce, dodávky nebo služby, které jsou navržené v projektové dokumentaci, nejsou uvedeny v soupisu stavebních prací, dodávek a služeb a nejsou předmětem této VZ (nebudou prováděny). Tyto práce budou provedeny dodatečně vybraným nájemcem bytu.)
4) ano, odpovídá to požadavkům objednatele (některé stavební práce, dodávky nebo služby, které jsou navržené v projektové dokumentaci, nejsou uvedeny v soupisu stavebních prací, dodávek a služeb a nejsou předmětem této VZ (nebudou prováděny). Tyto práce budou provedeny dodatečně vybraným nájemcem bytu.)
5) jedná se o chybu v soupisu prací. Tato chyba byla odstraněna a byl uveřejněn nový soupis prací, dodávek a služeb k bytu č. 20, BD Tučkova 38.
6) tyto náklady jsou obsaženy v položce zařízení staveniště

S pozdravem

Iveta Němcová