Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení MŠ Brno, Úvoz 57, p.o. – zateplení budovy
Odesílatel Soňa Mrkvicová
Organizace odesílatele Statutární město Brno, městská část Brno-střed [IČO: 44992785]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 10.10.2023 10:20:38
Předmět Vysvětlení zadávací dokumentace č. 1a

Tento dotaz a tato odpověď navazují na předchozí "Vysvětlení zadávací dokumentace č. 1:

Rozbor agregovaných položek sborového ceníku RTS nemusí být vždy přesný do úplného detailu - viz. RTS - OBECNÉ PODMÍNKY CENÍKU - oddíl Agregované položky. V těchto položkách se i prořez/ztratné materiálů určuje pouze jako DOPORUČENÝ ODHAD, který se nemusí shodovat s daným typem stavby nebo praktikami či odbornými zkušenostmi a znalostmi, které může mít každý uchazeč/dodavatel odlišné od RTS a proto je třeba tuto INDIVIDUALITU při výběrovém řízení promítnout do ceny.

Pro rozbor agregované položky „KZS“ je směrodatné určení „včetně montáže, demontáže a jednoměsíčního nájmu lešení“ + položka příplatku na celkový předpoklad realizace 5 měsíců.
Je naprosto běžnou a standartní praxí, tudíž by pro uchazeče neměl být problém, že, pokud vlastní lešení, buď si sám spočítá KOMPLETNÍ cenu/náklad za lešení, nebo potřebné lešení poptá u svého dodavatele lešení, který mu vytvoří kladečský plán lešení S PŘESNOU VÝMĚROU LEŠENÍ (vč. přesahu lešení v rozích) a spočítá mu cenu za lešení (montáž+demontáž+nájem+manipulace+doprava).
Takto vytvořený náklad uchazeč ZOHLEDNÍ - PROMÍTNE do JEDNOTKOVÉ CENY položky KZS + položky příplatku za každý další měsíc.

Původní zpráva

Datum 09.10.2023 11:14:47
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Žádám Vás:
O vysvětlení/doplnění zadávací dokumentace k veřejné zakázce „MŠ Brno, Úvoz 57, p.o. – zateplení budovy“:
- V návaznosti na vysvětlení zadávací dokumentace č.1 z 6.10.2023 – v rozkladu položky z ceníku RTS je sice montáž, demontáž a pronájem lešení, ale plocha zateplení se nerovná ploše lešení. V této ploše nejsou započítány přesahy lešení v rozích, plochy oken atd. Metodika výpočtu lešení je jiná než pro zateplení. Použití takto agregované položky je nevhodné pro přehlednost zakázky a pro rozpočtáře by neměl být problém text vymazat a nahradit jej plnohodnotnými položkami pro montáž a demontáž lešení.