Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Oprava bytů - Křídlovická 66 byt č. 8, Křídlovická 64 byt č. 4, Křídlovická 60 byty č. 3 a 14, Křídlovická 56 byt č. 15
Odesílatel Petr Pacal
Organizace odesílatele Statutární město Brno, městská část Brno-střed [IČO: 44992785]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 07.06.2019 09:11:23
Předmět Změna zadávací dokumentace

Vážení dodavatelé,

na základě vznesených dotazů byla provedena kontrola a následně i úprava soupisů prací, tyto byly následně uveřejněny na profilu zadavatele v rámci projektové dokumentace.

Otázka č. 1:
Repase oken - některá okna jsou hodně napadená hnilobou, že repase nepůjde provést, aniž by se nevyřízla poškozená část a neprovedla z nového kusu rámu. Tato drastická oprava by se dala realizovat u okenních křídel, ale ne u rámu, který je zazděn ve zdivu. (ještě bych uvedl termín truhlářských prací - nejsou kapacity).

Odpověď k otázce č. 1:
Repase oken - bude provedena ve všech bytech v takovém rozsahu, aby bylo zajištěno základní užívání (u domu je připraven projekt na výměnu oken, je zařazeno v dlouhodobém plánu oprav). Zásadní rozsah hniloby nebyl fyzickou kontrolou zjištěn.
Ve všech bytech se počítá tedy pouze s repasí oken. Opraveno v soupisech prací.

Otázka č. 2:
Oprava parketových podlah - rozebrání a oboustrané obroušení, nebude určitě po zkušenostech z minulých etap možné. Parkety předpokládáme, že budou nalepeny do asfaltové stěrky a toto se nedá očistit. Navíc při demontáži parket dochází k poškození per a drážek a opětovné seskládání je velice náročné a bez předchozí opravy parkety, téměř nereálné.
Doporučujeme nahradit stávající parkety novou nášlapnou vrstvou.

Odpověď k otázce č. 2:
Oprava parketových podlah - ve všech bytech bude provedena pouze repase parket (broušení, tmelení, lakování), rozebírat se podlahy nebudou. Opraveno v soupisech prací.

Otázka č. 3:
v položce č. 7 (Příčky z desek Ytong tl. 12,5 cm) ve stavební části rozpočtu k bytu č. 4 na Křídlovické 66 chybí výměra. Má zůstat skutečně nulová?

Odpověď k otázce č. 3:
V otázce je chybně uveden dům Křídlovická 66. Byt č. 4 je v domě Křídlovická 64. Položka č. 7 byla ze soupisu odstraněna, v projektu není navržena. Opraveno v soupisu prací.