Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Kobližná 8 - vypracování stavebně technického průzkumu
Odesílatel Iveta Němcová
Organizace odesílatele Statutární město Brno, městská část Brno-střed [IČO: 44992785]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 27.01.2020 14:02:17
Předmět Vysvětlení / Doplnění / Změna zadávací dokumentace

Vážení uchazeči,

Dne 24.01.2020 jsme v rámci VZMR s názvem „Kobližná 8 – vypracování stavebně technického průzkumu“ obdrželi následující dotaz:
„Dne 21.1.2020 se zaměstnenec společnosti ….. zúčastnil prohlídky objektu na adrese Kobližná 8, Brno – střed. Pro vypracování relevantní cenové nabídky jsme ovšem podklady dosud zaslané a získané při prvotní prohlídce objektu shledali jako nedostatečné. Proto bychom Vás chtěli touto cestou požádat o informaci o výčtu všech podkladů, které máte k objektu k dispozici a budou možné využít při realizaci stavebně technického průzkumu. Jedná se nám hlavně o informace ohledně projektové dokumentace, informace o v minulosti provedených průzkumech či rozsahu provedených rekonstrukcí, informací o výskytu provozních havárií atd. Dále pak potřebujeme upřesnit zadání co se týká rozsahu sondážních prací. Je předepsán minimální počet či poloha sond, které mají být zrealizovány? Mají být sondy následně zapraveny, nebo ponechány v otevřeném stavu pro další využití? Děkujeme za Vaši brzkou reakci, tak ať obdržené informace můžeme zohlednit při zpracování cenové nabídky, která má být podána v termínu do 28.1.2020.“

Odpověď:
1) k dispozici je celkový pasport objektu (zaměření stávající stavu) v editovatelné podobě,
2) v minulosti nebyly provedeny žádné průzkumy,
3) v roce 2013 proběhla oprava společných částí domu a v roce 2014 výměna oken v celém domě a oprava dvorní fasády,
4) o haváriích nemáme žádné záznamy,
5) sondy předpokládáme v rozsahu 10 ks pro stropní konstrukce a podlahy, budou provedeny ve volných bytech po dohodě s objednatelem a zůstanou ponechány v otevřeném stavu. Dále budou provedeny 4 sondy ZTI.

S pozdravem

Iveta Němcová