Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Oprava parterů – Květinářská 2, Koliště 29, Masarykova 14, Kobližná 9, Joštova 3 – zajištění technického dozoru stavebníka (TDS)
Odesílatel Iveta Němcová
Organizace odesílatele Statutární město Brno, městská část Brno-střed [IČO: 44992785]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 23.07.2020 22:09:48
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,

v rámci VZMR s názvem:" Oprava parterů – Květinářská 2, Koliště 29, Masarykova 14, Kobližná 9, Joštova 3 – zajištění technického dozoru stavebníka (TDS)" jsme obdrželi následující dotaz:

"Dobrý den,
dovolujeme se na Vás obrátit s žádostí o vysvětlení zadávací dokumentace.

V článku II.2 příkazní smlouvy je uvedeno, že kontroly na stavbě budou prováděny min. 3x týdně. Dále v článku IV.2 příkazní smlouvy je uvedena předpokládaná délka realizace stavby 5-12 měsíců (150-365 kalendářních dnů).

Na základě výše uvedených údajů činí celková doba strávená prováděním kontrol na staveništi 144 dnů při délce realizace stavby 365 kalendářních dnů.

V dokumentu Krycí list nabídky je v tabulce Nabídková cena uvedena Cena bez DPH za jeden den plnění. Tato cena je následně, uzamčeným vzorcem, automaticky vynásobena číslem 365 (celková doba realizace stavby). Celková vypočtená nabídková cena tak představuje částku, kdy TDS vykonává svoji činnost nepřetržitě po celou dobu výstavby, tedy 365 dnů, svátky, soboty, neděle.

Dle našeho názoru takto vypočtená celková nabídková cena absolutně nekoresponduje s návrhem příkazní smlouvy, který je součástí zadávací dokumentace, a ani s běžnou praxí v tomto oboru.

Žádáme o vyjasnění a případně o úpravu výpočtu, vzorce pro výpočet, nabídkové ceny."

Odpověď:

Dle příkazní smlouvy vykonává příkazník všechny činnosti uvedené v čl. II - předmět smlouvy (nikoliv pouze kontroly na stavbě). Příkazník tyto činnosti vykonává po celou dobu provádění stavby, tedy předpokládaných 5-12 měsíců, čili 150 - 365 kalendářních dnů.

Protože v současné době není příkazci známa délka realizace opravy všech parterů (bude známo po uzavření smlouvy o dílo), je v krycím listu uváděna předpokládaná délka realizace 12 měsíců (365 kalendářních dnů). Z tohoto důvodu je v příkazní smlouvě uvedena cena za 1 kalendářní den, která bude následně násobena skutečnou délkou realizace oprav parterů.