Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení ŠJ Brno, Horní 16, p.o. – rekonstrukce kuchyně
Odesílatel Petra Ondrašíková
Organizace odesílatele Statutární město Brno, městská část Brno-střed [IČO: 44992785]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 10.03.2021 16:51:21
Předmět Vysvětlení / Doplnění zadávací dokumentace (dotaz a posléze odpověď)

Dobrý den, prosíme o vysvětlení či doplnění zadávacích podkladů k výše uvedené veřejné zakázce:

Prosíme o bližší specifikaci prací spojených se slaboproudými rozvody (demontáže, montáže, případně nové dodávky). PD uvádí kompletní výměnu pod výdejním pultem po čtečku, ve výkazu výměr je agregovaná položka pouze demontáž a zpětná montáž rozvodů školního rozhlasu, monitorů apod. Co se přesně tedy bude požadovat? Prosíme o doplnění položkového rozpočtu a PD oboru slaboproud definující rozsah prací k nacenění.

V soupisu prací elektro je v položkách HZS uvažováno s 15 hodinami pro zabezpečení SLP rozvodů, jedná se opřeložení napáječe domácího telefonu z původního rozvaděče do nového, dále odpojení čteček v jídelně z důvodu nových obkladů stěn a jejich opětné zapojení. V sohrnném rozpočtu je položka pro dalši možné úpravy SLP.

Výkaz výměr oddíl 63 Podlahy a podlahové konstrukce uvádí v pol. č. 22 cementový potěr tl. 50 mm s odkazem na skladbu P1, tato skladba však uvádí betonovou mazaninu. Co tedy platí? Platí skladba P1 betonová mazanina 50 mm

Dále se v technické zprávě hovoří po odstranění stávající vrstvy podlahy cca 100mm o vyspárování podlahy v kuchyni do nových vpustí opět betonovou mazaninou (potěrem?) tl. 0-20 mm, prostor schodiště má být vyrovnán vrstvou mazaniny 0-20 mm, tyto práce nejsou zohledněny ani ve vzorových skladbách ani ve výkazu výměr. Prosíme o doplnění skladeb a VV, případně upřesnění požadavku v rámci tohoto spádování. Řídit se podlahovou skladbou P1

Po odstranění stávající vrstvy podlah cca 100 mm v m.č. 102 – 108 je dle nových skladeb tl. nové podlahy vč. dlažby cca 90 mm, jakým způsobem bude řešen výškový rozdíl staré vs. nové podlahy cca 10 mm?
Asi počítat odstranění 90 mm.

Ústřední vytápění – v PD se uvádí kompletní výměna topení, rozpočet uvádí demontáž a zpětnou montáž radiátorů pouze s výměnou trubkových rozvodů k nim. Je tedy za kompletní výměnu považováno to, že se zruší stávající rozvodné potrubí k radiátorům, nahradí se novým potrubím a následně se původní radiátory s novým nátěrem vrátí zpět? Ano

Nové interiérové dveře pozice č. D 02 jsou uváděny plastové s částečným prosklením kaleným sklem do ocelové zárubně. Tato kombinace (PVC dveře do ocel. zárubně) je neproveditelná. Prosíme o úpravu zadání (systémové plastové dveře komplet vč. rámu?!)Ano proveďte tedy prosím systémové plastové dveře do plastových zárubní pokud to nejde kombinovat.

Oddíl M21 Elektromontáže v základním výkazu výměr je rozdělen do dvou položek v kompletech na dodávku elektro a elektromontáže – rozvody s odkazem na položkový rozpočet profese elektro, zde v tomto rozpočtu však toto dělení není jednoznačně nastaveno, proto bychom chtěli požádat zda by tyto dvě položky v kompletech bylo možno sloučit do jedné např. D+M Silnoproudé elektroinstalace.

Soupis prací v části elektro je dělen na ceny materiálů a montáží, v závěru soupisu i v rekapitulaci jsou obě skupiny sečteny. Připomínka je asi vztažena k souhrnnému výkazu.

Vzduchotechnická zařízení/potrubí v rámci projektu se mají dle PD a VV zdemontovat, vyčistit, nově natřít a osadit do původního stavu na nové závěsy. Nezasloužil by si tento renovovaný prostor s novými dodávkami gastrotechnologií výměnu za zcela nové VZT potrubí? Uchazeč navíc nezná míru znečištění potrubí a nelze příliš zodpovědně tyto práce nacenit.

VZT je dle uživatele funkční, tedy nebyl požadavek na výměnu.

Dle našeho názoru je položka č. 25 základního výkazu výměr stavební části (osazení rozvaděče) dablovaná s položkami obsahující rozpočet profese elektro.

položka č. 25 základního výkazu není nutná, je obsažena v soupisu prací části elektro

Dotaz k silnoproudé elektroinstalaci: nově navržený rozvaděč má hl. jistič navržen In=400A a je ve výsuvném provedení = není možné montovat do navržené skříně s hloubkou 210mm. Dále přepěťová ochrana není předjištěná. Prosíme o vysvětlení či úpravu zadání výkresu nového rozvaděče RMO2.1.

Nový rozvaděč RMO2.1 nemá hlavní jistič, jedná se o hlavní vypínač. Zde došlo k chybě, prosím o náhradu navrženého vypínače za typ MC2-PN-250, 250A, základní provedení, který do rozvaděče lze instalovat. Před přepěťovou ochranu typu "C" instalovat pojistkový odpojovač 22/3 s pojistkami 80A.