Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení ŠJ Brno, Horní 16, p.o. – rekonstrukce kuchyně
Odesílatel Petra Ondrašíková
Organizace odesílatele Statutární město Brno, městská část Brno-střed [IČO: 44992785]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 24.03.2021 09:22:49
Předmět Odpověď na dotaz

Dobrý den, mám dotaz k ZD VZ ŠJ Brno, Horní 16,p.o.-rekonstrukce kuchyně- Dotaz k silnoproudé elektroinstalaci: nově navržený rozvaděč má hl. jistič navržen In=400A a je ve výsuvném provedení = není možné montovat do navržené skříně s hloubkou 210mm. Dále přepěťová ochrana není předjištěná. Prosíme o vysvětlení či úpravu zadání výkresu nového rozvaděče RMO2.1.
Nový rozvaděč RMO2.1 nemá hlavní jistič, jedná se o hlavní vypínač. Zde došlo k chybě, prosím o náhradu navrženého vypínače za typ MC2-PN-250, 250A, základní provedení, který do rozvaděče lze instalovat. Před přepěťovou ochranu typu "C" instalovat pojistkový odpojovač 22/3 s pojistkami 80A.

Odpověď na dotazy k PD:
ad1/ Soupis prací v části elektro je dělen na ceny materiálů a montáží, v závěru soupisu i v rekapitulaci jsou obě skupiny sečteny. Připomínka je asi vztažena k souhrnnému výkazu.

ad2/ položka č. 25 základního výkazu není nutná, je obsažena v soupisu prací části elektro

ad3/ Nový rozvaděč RMO2.1 nemá hlavní jistič, jedná se o hlavní vypínač. Zde došlo k chybě, prosím o náhradu navrženého vypínače za typ MC2-PN-250, 250A, základní provedení, který do rozvaděče lze instalovat. Před přepěťovou ochranu typu "C" instalovat pojistkový odpojovač 22/3 s pojistkami 80A.

ad4/ V soupisu prací elektro je v položkách HZS uvažováno s 15 hodinami pro zabezpečení SLP rozvodů, jedná se opřeložení napáječe domácího telefonu z původního rozvaděče do nového, dále odpojení čteček v jídelně z důvodu nových obkladů stěn a jejich opětné zapojení. V sohrnném rozpočtu je položka pro dalši možné úpravy SLP.